СКЛАД МІЦЕЛІАЛЬНОЇ МАСИ ТА КУЛЬТУРАЛЬНОЇ РІДИНИ CORDYCEPS SINENSIS (BERK.) SACC. (ASCOMYCETES)

Автор(и)

  • Т. А. Круподьорова Державна установа «Iнститут харчової біотехнології та геноміки Національної академії наук України», Ukraine
  • В. Ю. Барштейн Державна установа «Iнститут харчової біотехнології та геноміки Національної академії наук України», Ukraine
  • Н. А. Бісько Державна установа «Iнститут харчової біотехнології та геноміки Національної академії наук України», Ukraine
  • Т. С. Iванова Державна установа «Iнститут харчової біотехнології та геноміки Національної академії наук України», Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.18524/2307-4663.2011.3(15).93376

Ключові слова:

Cordyceps sinensis, міцеліальна маса, культуральна рідина, СО2-шрот амаранта

Анотація

У міцеліальній масі та культуральній рідині Cordyceps sinensis (Berk.) Sacc. ідентифіковано 17 амінокислот з домінуванням 3-х незамінних: лізину, лейцину, треоніну. У загальньній фракції ліпідів міцеліальної маси C. sinensis знайдено 10 жирних кислот, а в культуральній рідині – 12. Виявлено переважання ненасичених жирних кислот у жирнокислотному складі міцеліальної маси (77,82%) та культуральної рідини (74,34%) C. sinensis. У міцеліальній масі та культуральній рідині C.  sinensis встановлено наявність вітамінів В1 , В2 , В12, А, С, каротиноїдів та 14 хімічних елементів.

##submission.downloads##

Опубліковано

2011-09-15

Номер

Розділ

ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ПРАЦІ