ВПЛИВ ХАРЧОВИХ ВОЛОКОН НА МІКРОБІОТУ ТОВСТОЇ КИШКИ У ЩУРІВ З АЛОКСАНОВИМ ДІАБЕТОМ

Автор(и)

  • I. В. Страшнова Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, Ukraine
  • З. Є. Захарієва Одеський національний університет імені I. I. Мечникова,
  • Ю. Ю. Дуденко Одеський національний університет імені I. I. Мечникова, Ukraine
  • А. О. Данилова Одеський національний університет імені I. I. Мечникова, Ukraine
  • В. О. Iваниця Одеський національний університет імені I. I. Мечникова, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.18524/2307-4663.2010.2(10).98891

Ключові слова:

мікроорганізми, товста кишка, щурі, алоксановий діабет, харчові волокна

Анотація

Встановлено, що таксономічний склад мікробіоти товстої кишки здорових щурів і щурів з алоксановим діабетом представлений мікроорганізмами родів Lactobacillus, Escherichia, Enterococcus, Enterobacter, Staphylococcus, Proteus, Bacillus і Candida. Кількість бактерій родів Lactobacillus і Escherichia у товстій кишці здорових щурів була вищою, ніж у тварин з алоксановим діабетом, у яких у більшій кількості виявлено мікроорганізми родів Staphylococcus, Proteus, Bacillus, Candida. За споживання харчових волокон із бурякового жому як у здорових щурів, так і у щурів з алоксановим діабетом спостерігалось збільшення кількості бактерій родів Lactobacillus і Escherichia.

##submission.downloads##

Опубліковано

2010-06-15

Номер

Розділ

ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ПРАЦІ