ФЕРМЕНТАЦIЯ ГЛИВИ ЗВИЧАЙНОЇ БАКТЕРIЯМИ РОДУ LACTOBACILLUS

Автор(и)

  • О. В. Басюл Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, Україна
  • Г. В. Ямборко Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, Україна
  • О. С. Багаєва Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, Україна
  • В. О. Iваниця Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, Україна https://orcid.org/0000-0001-5325-3800

DOI:

https://doi.org/10.18524/2307-4663.2009.2(6).102492

Ключові слова:

лактобактерії, глива звичайна, ферментація

Анотація

Виділені штами лактобактерій з ферментованих субстратів та ідентифіковані на основі тинкторіальних, морфологічних та біохімічних властивостей. Проведено заквашування гливи звичайної з використанням штамів лактобактерій: Lactobacillus casei ОНУ-ТС1, L. plantarum ОНУ-КК1, L. acidophilus ОНУ-OL4 та L. acidophilus ОНУ-0L18. Встановлено вплив лактобактерій на склад речовин, біохімічні, мікробіологічні властивості та покращення органолептичних властивостей ферментованої гливи у порівнянні з самоквасною. Штами лактобактерій L. plantarum ОНУ-КК1 та L. acidophilus ОНУ-OL18 рекомендовано для заквашування гливи та створення нового функціонального продукту харчування.

##submission.downloads##

Опубліковано

2009-06-15

Номер

Розділ

ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ПРАЦІ