ЗАСТОСУВАННЯ МІСЦЕВИХ ШТАМІВ МОЛОЧНОКИСЛИХ БАКТЕРІЙ У ВИРОБНИЦТВІ СИРУ З ВИКОРИСТАННЯМ СОЄВОГО БІЛКА

Автор(и)

  • Г. В. Коєв Молдавський Інститут харчових технологій Інститут мікробіології і біотехнології АН Молдови, Moldova, Republic of
  • Е. Д. Бурец Молдавський Інститут харчових технологій Інститут мікробіології і біотехнології АН Молдови, Moldova, Republic of
  • С. В. Швец Молдавський Інститут харчових технологій Інститут мікробіології і біотехнології АН Молдови, Moldova, Republic of
  • С. А. Бурцева Молдавський Інститут харчових технологій Інститут мікробіології і біотехнології АН Молдови, Moldova, Republic of

DOI:

https://doi.org/10.18524/2307-4663.2008.2(3).104541

Ключові слова:

молочнокислі бактерії, сир, соєвий білок,

Анотація

На основі вилучених із спонтанної мікрофлори (місцевої самоквасної молочної продукції) штамів молочнокислих бактерій створено два варіанти закваски з додаванням Lactococcus lactis ssp. lactis biovar diacetylactis для поліпшення смаку і запаху комбінованого сиру, отриманого на основі молочного та соєвого білка. Виготовлена ліофілізована закваска (містить 10 % Lactococcus lactis ssp. lactis biovar diacetylactis) повною мірою відповідає вимогам виробництва стандартних сирів (на коров’ячому молоці) з низькою температурою другого нагрівання.

##submission.downloads##

Опубліковано

2007-06-15

Номер

Розділ

ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ПРАЦІ