СИНТЕЗ 2-ФЕНІЛЕТАНОЛУ ТА ЕТАНОЛУ ДРІЖДЖАМИ SACCHAROMYCES CEREVISIAE

Автор(и)

  • О. Г. Мамєєва Iнститут мікробіології і вірусології імені Д.К. Заболотного НАН України, Ukraine
  • А. М. Остапчук Iнститут мікробіології і вірусології імені Д.К. Заболотного НАН України, Ukraine
  • В. С. Підгорський Iнститут мікробіології і вірусології імені Д.К. Заболотного НАН України, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.18524/2307-4663.2010.1(9).98318

Ключові слова:

S. cerevisiae, 2-фенілетанол, етанол, оптимізація, статистичний аналіз

Анотація

Дане дослідження спрямоване на визначення продукування 2-фенілетанолу і етанолу з використанням методів статистичного аналізу на основі моделі Бокса Бенкена за дії різних концентрацій сахарози, дріжджового екстракту і L-фенілаланіну. Вплив кожного фактору, також і їх комбінації, оцінені методом ANOVA. S. cerevisiae УКM Y-514 і УКM Y-524 за найвищого розрахованого ймовірного рівня синтезують до 1,21 г/л 2-фенілетанолу. При цьому рівень синтезу етанолу досягає 22,39 г/л. Виведені рівняння регресії на основі статистичного аналізу впливу трьох основних ефектів, отримані коефіцієнти регресії і коефіцієнти детермінації.

##submission.downloads##

Опубліковано

2010-03-15

Номер

Розділ

ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ПРАЦІ