ПРОТЕОЛIТИЧНI ФЕРМЕНТИ МIЦЕЛIАЛЬНИХ ГРИБIВ

Автор(и)

  • Р. В. Міхайлова Iнститут мікробіології НАН Білорусі, Belarus

DOI:

https://doi.org/10.18524/2307-4663.2011.3(15).92910

Ключові слова:

міцеліальні гриби-продуценти, протеолітичні ферменти, властивості, гідроліз, застосування

Анотація

Наведені літературні і власні експериментальні дані з утворення протеолітичних ферментів міцеліальними грибами, властивостей протеаз і їх застосування. Показана широка розповсюдженність здатності синтезувати протеази серед грибів різних родів. Грибні протеази відрізняються субстратною специфічністю, мають широкий діапазон значень оптимальних умов гідролізу субстрату, рН- і термостабільності. Множинні аспекти застосування грибних протеаз та їх каталітичні властивості обумовлюють перспективність грибів як промислових продуцентів зазначених ферментів.

##submission.downloads##

Опубліковано

2011-09-15

Номер

Розділ

ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ПРАЦІ