АЛЬТЕРНАТИВНІ СУБСТРАТИ ДЛЯ КУЛЬТИВУВАННЯ ЛІКАРСЬКИХ ТА ЇСТІВНИХ ГРИБІВ

Автор(и)

  • Т. А. Круподьорова Державна установа «Iнститут харчової біотехнології та геноміки Національної академії наук України», Ukraine
  • В. Ю. Барштейн Державна установа «Iнститут харчової біотехнології та геноміки Національної академії наук України»,

DOI:

https://doi.org/10.18524/2307-4663.2012.1(17).93369

Ключові слова:

гриби, культивування, відходи харчової промисловості, відходи рослинництва.

Анотація

Досліджена здатність деяких видів лікарських та їстівних грибів з різних систематичних та екологічних груп біотрансформувати відходи харчової промисловості (биту вермішель, відхід борошномельного виробництва – крупку, відхід кондитерського виробництва – какаовелу) та рослинництва – відходи СО2 -екстракції (шроти з Echinácea purpúrea (L.) Moench, Humulus lupulus L., Amaranthus caudatus L.). За показником накопичення біомаси визначені перспективні альтернативні субстрати для культивування 17 досліджених видів грибів.

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-03-15

Номер

Розділ

ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ПРАЦІ