АНАЛІЗ СИНТЕЗУ 2-ФЕНІЛЕТАНОЛУ ДРІЖДЖАМИ РОДУ KLUYVEROMYCES

О. Г. Мамєєва, А. М. Остапчук, С. С. Нагорна, В. С. Підгорський

Анотація


Дане дослідження спрямоване на визначення продукування 2-фенілетанолу дріжджами роду Kluyveromyces. Найбільш продуктивним штамом є K. marxianus УКМ Y-305. Встановлено, що підбір оптимальних умов культивування дав можливість збільшити продукування 2-фенілетанолу дріжджами K. marxianus УМК Y-305 з 0,0268 г/л до 0,37 г/л.

Ключові слова


K. marxianus; продуцент; 2-фенілетанол; умови

Повний текст:

PDF (English)

Пристатейна бібліографія ГОСТ


Clemente-Jimenez J.M., Mingorance-Cazola L., Martinez-Rodriguez S., Las HerasVazquez F.J., Rodriguez-Vico F. Influence of sequential yeast mixtures on wine fermentation // Int. J. of Food Microbiol. - 2005. - 98. - P. 301-308.

Etschmann M.M.W., Shell D., Schrader J. Screening of yeasts for the production of the aroma compound 2 - phenylethanol in a molasses-based medium // Biotechnol. Lettеrs. - 2003. - 25. - P. 531-536.

Fabre C.E., Duviau V.J., Blanc P.J., Goma G. Identification of volatile flavour compounds obtained in culture of Kluyveromyces marxianus // Biotechnol. Lettеrs. - 1995. - 17. - P. 1207-1212.

Huang C.J.R., Lee S.L., Chou C.C. Production and molar yield of 2-phenylethanol by Pichia fermentans L-5 as affected by some medium components // J. Biosci. Bioeng. - 2000.- 90. - P. 142-147.

Jiang J. Identification of flavour volatile compounds produced by Kluyveromyces lactis // Biotechnol. Tech. - 1993. - 7. - P. 863-866.

Sumner J.B. (1921) Dinitrosalicilic acid: a reagent for the estimation of sugar in normal and diabetic urine // J. of Biol. Chemistry - 1921. - 3. - P. 5-9.

Wittmann C., Hans M. and Bluemke W. (2002) Metabolic physiology of aroma-roducing Kluyveromyces marxianus // Yeasts. - 2002. - 19. - P. 1351-1363.

Medeiros A.B.P., Pandey A., Christen P. et al. Aroma compounds produced by Kluyveromyces marxianus in solid state fermentation on a packed bed column bioreaktor // World J. Microbiol. and Biotechnol. - 2001. - 17. - P. 767-771.

Fabre C.E., Blanc P.J., Goma G. Screening of yeasts producing 2-phenylethylalcohol // Biotechnol. Techniq. - 1997. - Vol. 11, no. 7. - P. 523-525.

Etschmann M.M.W., Bluemke W., Shell D., Schrader J. Biotechnologycal production of 2-phenylethanol // Appl. Microbiol. Biotechnol. - 2002. - 59. - P. 1-8.

Albertazzi E., Cardillo R., Servi S., Zucci G. Biogeneration of 2-phenylethanol and 2-phenylacetate important aroma components // Biotechnol. Lett. - 1994. - 16. - P. 491-496.

Mameeva O., Nagornaya S., Podgorsky V. Optimization of the 2-phenylethanol and ethanol production by yeast Saccharomyces cerevisiae using statistical analysis // Folia Microbiol. - 2009. - in press.




DOI: https://doi.org/10.18524/2307-4663.2009.3(7).102900

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Creative Commons License
Ця робота ліцензована Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

ISSN 2076-0558 (Print); 2307-4663 (Online)