ДЕЯКІ ВЛАСТИВОСТІ α-L-РАМНОЗИДАЗ PENICILLIUM COMMUNE 266
DOI:
https://doi.org/10.18524/2307-4663.2008.2(3).104430Ключові слова:
α-L-рамнозидаза, рН-оптимум, термооптимум, компонентний склад, молекулярна масаАнотація
Встановлено, що Penicillium commune 266 продукує двi високоефективні α -L-рамнозидази, як активні в дiапазонi рН 4,0 - 6,0 з оптимумом 4,0 - 4,2. Активність α -L-рамнозидаз 1 та 2 в розчині не змiнюється впродовж 120 хв при 37 С в iнтервалi значень рН 4,0 - 6,0; термооптимум обох препаратiв 60 °С. Молекулярна маса за даними гель-фільтрації на сефарозi 6В становить 120 ± 10 та 105 ± 10 кДа, вiдповiдно, для α -L-рамнозидаз 1 та 2. В молекулах ферментiв переважають основні (29 та 24 %), гiдрофобнi (25 та 36 %) та кислi (10 та 13 %) амінокислоти, вiдповiдно для α -L-рамнозидази 1 i 2. В молекулах обох ферментiв присутні вуглеводний компонент (2 %), який представлений в препаратi 1 - галактозою, манозою, рамнозою та глюкозамiном, а в препаратi 2 - галактозою та рамнозою.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2008 Мікробіологія і біотехнологія
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Автор передає журналу (університету) на безоплатній основі невиключні права на використання статті (на весь строк дії авторського права починаючи з моменту публікації, розміщення статті на веб-сторінці журналу, в репозитарії відкритого доступу) без одержання прибутку; на відтворення статті чи її частин в електронній формі (включаючи цифрову); виготовлення ії електронних копій для постійного архівного зберігання; виготовлення електронних копій статті для некомерційного розповсюдження; внесення статті до бази даних репозитарію; надання електронних копій статті в доступі мережі інтернет.
Автор гарантує, що у статті не використовувалися статті або авторські права, які належать третім особам; гарантує, що на момент розміщення статті на веб-сторінці, в репозитарії ОНУ лише йому належать виключні майнові права на статтю, що розміщується; майнові права на статтю ні повністю, ні в частині нікому не передано (не відчуджено), майнові права на статтю ні повністю, ні в частині не є предметом застави, судового спору або претензій з боку третіх осіб.
Автор зберігає за собою право використовувати самостійно чи передавати права на використання статті третім особам.
Автор надає журналу право на використання статті такими способами:
переробляти, адаптувати або іншим чином змінювати її за погодженням з автором; перекладати статтю у випадку, коли стаття викладена мовою іншою, ніж мова, якою передбачена публікація у виданні. Якщо журнал виявить бажання використовувати статтю іншими способами: перекладати, розміщувати повністю або частково у мережі інтернет, публікувати статтю в інших, в тому числі іноземних виданнях, включати статтю як складову частину до інших збірників, антологій, енциклопедій тощо, умови оформлюються додатковою угодою.
Автор підтверджує, що він є автором (співавтором) цієї статті; авторські права на дану статтю не передані іншому видавцю; дана стаття не була раніше опублікована у будь-якому іншому виданні до публікації її журналом.
Публікація праць в Журналі здійснюється на некомерційній основі. Комісійна плата за оформлення статті не стягується.