ДОСЛIДЖЕННЯ ТЕРМОІНАКТИВАЦІЇ α -ГАЛОКТОЗИДАЗИ CLADOSPORIUM CLADOSPORIOIDES

Автор(и)

  • Н. В. Борзова Iнститут мікробіології і вірусології імені Д.К. Заболотного НАН України, Україна
  • Л. Д. Варбанець Iнститут мікробіології і вірусології імені Д.К. Заболотного НАН України, Україна

DOI:

https://doi.org/10.18524/2307-4663.2010.1(9).98370

Ключові слова:

α-галактозидаза, Cladosporium cladosporioides, термоінактивація

Анотація

Досліджено термостабільність α-галактозидази Cladosporium cladosporioides у діапазоні температур 55–60 °С. Розраховані деякі термодинамічні параметри та запропоновано механізм термоінактивації ферменту. Енергія активації переходу окремої субодиниці α-галактозидази із нативного стану у денатурований склала 165 кДж/моль. Показана стабілізація молекули ферменту у присутності бичачого сироваткового альбуміну (на 19%), гліцерину (на 30–40%), галактози (на 5%), мелібіози, рафінози та стахіози (45%, 21% i 15%).

##submission.downloads##

Опубліковано

2010-03-15

Номер

Розділ

ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ПРАЦІ