ДОСЛIДЖЕННЯ ТЕРМОІНАКТИВАЦІЇ α -ГАЛОКТОЗИДАЗИ CLADOSPORIUM CLADOSPORIOIDES

Н. В. Борзова, Л. Д. Варбанець

Анотація


Досліджено термостабільність α-галактозидази Cladosporium cladosporioides у діапазоні температур 55–60 °С. Розраховані деякі термодинамічні параметри та запропоновано механізм термоінактивації ферменту. Енергія активації переходу окремої субодиниці α-галактозидази із нативного стану у денатурований склала 165 кДж/моль. Показана стабілізація молекули ферменту у присутності бичачого сироваткового альбуміну (на 19%), гліцерину (на 30–40%), галактози (на 5%), мелібіози, рафінози та стахіози (45%, 21% i 15%).

Ключові слова


α-галактозидаза; Cladosporium cladosporioides; термоінактивація

Повний текст:

PDF (Русский)

Пристатейна бібліографія ГОСТ


Маланчук В.М. α-Галактозидаза P. canescens 239 і C. cladosporioides 189: Автореф. дис. ...канд. биол. наук. К., 2000. – 21 с.

Полторак О.М., Чухрай Е.С., Торшин И.Ю. Диссоциативная термоинактивация, стабильность и активность олигомерных ферментов// Биохимия. – 1998. – 63, № 3. – С. 360–369.

McCleary B. α-D-Galactosidase from lucerne and guar seed // Methods Enzymol. – 1988. – 160. – Ð. 627–632.





DOI: https://doi.org/10.18524/2307-4663.2010.1(9).98370

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Creative Commons License
Ця робота ліцензована Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

ISSN 2076-0558 (Print); 2307-4663 (Online)